Vandaag is er een informatiebijeenkomst geweest van de NEN. Het doel was om de markt te vragen of zij de norm NEN7506 voor inspectie en onderhoud van patiëntentilliften willen intrekken of herzien. Ondanks de nieuwe ISO10535 en MDR wetgeving heeft een grote meerderheid van 68% gekozen voor herzien.

De markt ziet dus de toegevoegde waarde van een eigen Nederlandse norm voor inspectie. Stigah is groot voorstander van herziening en we zijn dan ook erg blij dat de markt daar ook zo over denkt. Wij gaan daarom met veel vertrouwen en met jullie steun naar de volgende NEN commissie vergadering om ons nogmaals hard te maken voor herziening.

Samen met jullie maken we de zorg weer een stukje veiliger.

Wil je meer weten waarom wij de norm willen herzien? Bekijk hier ons pleidooi:

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met ons op.